Sunday, July 5, 2009

JuN.. oH ... JuNe

Dah lama x hapdet ... jd sy belasah jer lah ... susah nak menaip dlm blog bersawang ni ...

Saja jer letak gambo aweks ni ... bukan sesapa pun... ipar2 gua jua ...
Dorang nak exercise ... tingkatkan stamina & maintain lah kot ..
I pun turut sama .. tp x jogging pun ... tengok dorang jogging pun boleh slim tau .. kadang2 lah
Zack -u jogging kaki ayam jer ... mmg kaki dia mcm kaki ayam pun ...


Sudah lumrah dunia ... yg datang tetap kan pergi jua ...
Tanggal 7hb Jun 09 , Pak Andak saya telah pulang ke rahmatullah .. alfatihah

18Jun 09 ... Laloque & VP aka andak .. menyambut kelahiran anak mereka yg ke3 ...AnNur Abriza ...


10-11Jun 09 . Saya famili & kerabat yg terdekat gi Tiara Beach. Cuti sekolah lah kan ..Famili yg rapat ramai ..so cite diam2 jer lah ..sbb sy booking 1 apartment 2 b/room her .. Tu pun 16 org gak yg join .. famili rais last minit cancel ..
Tengok bawah ni penuh dah .. bergelimpangan .. tp masih boleh tambah ...
Kitaorang ekceli x kisah gi mana pun ..sbb .. to us yg memeriahkan suasana is the crowd .. venue tu sekadar utk tukar angin ...

BM dah cite dlm blog dia ... so x payah cite lagilah erks..
Sy tambah satu cite lg ... boleh ????

Pada satu hari yg terang benderang .... tiga org jejaka , sorang umur 30 , sorang nak masuk 30 & sorang lg yg x masuk-masuk 30... . telah kluar pegi beli barang tuk top up bekalan .. setelah itu mereka pun balik ke apartment ...mereka naik lift ..
Kuar saje lif .. mereka berjalan ke arah hujung bangunan... sbb apartment kat hujung skali ..

Angah : Fuh .. panaslah hari ni .. apartment kat ujung lak tu ..
Kadok : Ha..ah.. Jgn salah apt. sudah .. letih oh nak pusing balik ke lift ..
29-4eva : ..kat ujung tu jer ..

Sampai di pintu apt. ternampak lah tag .. SILA KEMASKAN BILIK ..

29-4eva : Apsal lak dorang letak bendalah ni .. kita kan dah over kapasiti ..( sambil membelek tag di pintu ) ..
Angah : Lambatlah abg ni ..( dan terus menolak pintu & masuk kedalam ).
Kadok : Yalah .. aku nak gi bilik air ni ...

Angah masuk dan meletakkan selipar dgn segala sopan nye ...... yelah , nak nampak selari & kemas gitu ...

DAN ...... jeng ..jeng..jeng ... 4 pasang mata memandang kami .. sorang wanita sedang basuh pinggan mangkuk , dua org lelaki memegang cawan dgn mulut melopong & sorang lagi wanita yang berkemban .. Tergamam kitaorang se second ...
Ni kes .... Bila mata bertentang mata .. kelu lidah utk berkata ok..
Omputeh cakap ... you can hear a pin drop ..

KAMI TELAH SALAH TINGKAT ....KAMI TELAH SALAH BILIK.... mangkuk tingkat betul ko Kadok .. masin mulut ko...

Angah yg telah didlm... dgn mengelabahnya .. dgn terkedunye ... meminta maaf & terus berlari kluar ke arah lif .. org kata lari x cukup tanah lah ..
Terpaksalah kami panggil dia pusing balik ... sbb ada tangga yg berdekatan ...
Apalagi jd bahan lawak hari tu ... ehh....hari ni pun masih jd bahan ..hehehe ..

Bak kata Kadok ...
Kalau masa aku nak mati & korang nampak aku tersenyum ..belum tentu sbb aku dah nampak pintu sorga ... most likely aku tengah flashback kisah hari ni ... Tengok Angah terkedu ... priceless oh.. priceless ...hahahaha...

Lepas TBR .. balik kg .. singgah kat kebun Pak Ibik ( Bapa Kad0k ) ...mencekik ( makan ) durian .. rebut manggis yg baru nak masak ..
Wlwpun sy x makan banyak sgt .. minggu depan den domam lah wei ... seminggu batuk demam selsema ... seb baek bukan yg tengah pandemik tu..Alhamdulillah ..
X tahu lah demam pasal terlebih melantak dorian or terlebih gelakkan si Angah ...

KHaBar Nye ... kat internet ada org mencari sorang pemuda berambut panjang ikal mayang ..
...ada yg cari anak .. ada yg cari jodoh utk anak .. ada jugak yg mencari jodoh tuk diri sendiri ....
Angah pun khabarnye slalu dapat misteri fon call entah dr sape .. fon ringging .. bila jwb ...senyap ... huhu ..

Tiba2 ... pada suatu malam yg tenang ... hujan x der .. ribut pun x der ...kira ok jer ..
I pun gi umah Angah nak ajak gi teh tarik ... yelah siang kerejo ..
Wooooooh ........... Terperanjat gua ....

Angah dah botak .. angah dah botak ..well ... rambut dah pendek .. knape lah agaknyer ????
Mana perginye rambut mu .... ko kata tunggu besday ko ... wlwpun tahun x confirm ... alang nak potong ekornyer .. oh aku kecewa ... hehehehe
Biorlah ... tapi mcm diselubungi misteri jer ni .... hihihihi .. ada ape ape ker ???

Tapi cam cute & hensem jugak sepupu aku ni ...
Apa kata survey ....?????

2 comments:

kojah said...

ensem2...wakakakakaka

*larikkkkkkkkkkkkkk*

luk7 said...

untuk pengetahuan korang pasal salah bilik tu ini sume b.lang yg punye onar. dia yg tekan lif. kiteorg konfiden je le.. ye laa.. dia kan abang.. pasal botak tu lak.. sume cite dia tu hanywe cereka shj. tiade kene mengene ngan yg idup atau mati...kikiki.. jaga lu b.lang... pecah kace pecah gelas, gelas da pecah da tak leh minum air.. arghh. haus arr......