Tuesday, June 22, 2010

..Si B u ..


Saya baru balik dari over the sea ... saja jer nak cite ... walaupun hanya gi sarawak jer ..
Apapun my first visit ke Sibu ni ..so ok lah...
Ni permandangan dari bilik tingkat 11 Hotel TanahMas ... kira cam penthouse lah .. atas sekali .. nampak segala .. kat kiri .. ( not in photo ) adalah Dataran Sibu & church .. Tak nampak masjid pun kat sini walaupun azan ada kedengaran ... tapi gereja banyak nampak nye... sebab kat sini ramai yang kristian ..
Malam kul 9pm kedai dah tutup .. yelah kat sini cepat sikit matahari terbenam..yang bukak adalah tempat2 hiburan .. dan KFC yg buka 24hrs.. sebelah hotel jer . McD pun ada kat Premier hotel .
Area kat Sibu ni topografi sangat lah unik ... kalau lihat dari udara ... fulamak punya lah banyak sungai .. sungai A sambung sungai B sambung C ... dan lagi dan lagi .. Sungai2 ni lak mcm ular .. melingkau lingkau ...dan sangatlah lebar.. tak daya saya nak renang...arusnya deras & ada buaya... dan akhirnya masuk ke sungai Rejang .. sebelum ke Laut China Selatan..
Sibu ni lak terletak di tebing sungai Rejang dan bandar utama disini.
Sistem pengangkutan nya lebih pada marine base .. kapal lah tu .. rasanya klu kapal tanker minyak pun boleh lalu kat sungai rejang ni ..
Bandar2 yg berhampiran ( tp 2 jam gak kalu drive ) adalah Miri, Bintulu, Gua Niah, Bakun .. yg lain terlupa lak sekarang .. pi tengok map klu nak tahu sangat .. rumah panjang pun ada .. tapi x sempat nak pergi ...
Ok tu jer tuition geography tuk hari ni ..

Kat situ sempatlah saya belajar main *** ( lupa lak nama benda ni ). So jgn terperanjat kalau saya buat album nnt.. ganti kid or hilary dlm search... angan kasi lebih ..
Kalau rambut panjang mesti mcm ala.. malmsteen ..x pun ...slash g&r..


Tak sempat lak nak gi tempat2 perlancungan sbb ekceli saya gi sbb company conference kat Sibu... memerap kat hotel most of the time ... maybe next time .

1 comment:

L@dykiki said...

oh sibu ingatkan kuching!