Tuesday, June 22, 2010

..Si B u ..


Saya baru balik dari over the sea ... saja jer nak cite ... walaupun hanya gi sarawak jer ..
Apapun my first visit ke Sibu ni ..so ok lah...
Ni permandangan dari bilik tingkat 11 Hotel TanahMas ... kira cam penthouse lah .. atas sekali .. nampak segala .. kat kiri .. ( not in photo ) adalah Dataran Sibu & church .. Tak nampak masjid pun kat sini walaupun azan ada kedengaran ... tapi gereja banyak nampak nye... sebab kat sini ramai yang kristian ..
Malam kul 9pm kedai dah tutup .. yelah kat sini cepat sikit matahari terbenam..yang bukak adalah tempat2 hiburan .. dan KFC yg buka 24hrs.. sebelah hotel jer . McD pun ada kat Premier hotel .
Area kat Sibu ni topografi sangat lah unik ... kalau lihat dari udara ... fulamak punya lah banyak sungai .. sungai A sambung sungai B sambung C ... dan lagi dan lagi .. Sungai2 ni lak mcm ular .. melingkau lingkau ...dan sangatlah lebar.. tak daya saya nak renang...arusnya deras & ada buaya... dan akhirnya masuk ke sungai Rejang .. sebelum ke Laut China Selatan..
Sibu ni lak terletak di tebing sungai Rejang dan bandar utama disini.
Sistem pengangkutan nya lebih pada marine base .. kapal lah tu .. rasanya klu kapal tanker minyak pun boleh lalu kat sungai rejang ni ..
Bandar2 yg berhampiran ( tp 2 jam gak kalu drive ) adalah Miri, Bintulu, Gua Niah, Bakun .. yg lain terlupa lak sekarang .. pi tengok map klu nak tahu sangat .. rumah panjang pun ada .. tapi x sempat nak pergi ...
Ok tu jer tuition geography tuk hari ni ..

Kat situ sempatlah saya belajar main *** ( lupa lak nama benda ni ). So jgn terperanjat kalau saya buat album nnt.. ganti kid or hilary dlm search... angan kasi lebih ..
Kalau rambut panjang mesti mcm ala.. malmsteen ..x pun ...slash g&r..


Tak sempat lak nak gi tempat2 perlancungan sbb ekceli saya gi sbb company conference kat Sibu... memerap kat hotel most of the time ... maybe next time .

2 comments:

L@dykiki said...

oh sibu ingatkan kuching!

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI