Wednesday, March 11, 2009

...ReHearSaL ..

Apakah ini ..??? Academy award ?? Anugerah apa lak ni ..???
... Akademi fantasia 7...??? Mungkin... Mungkin ???
Cakap pasal AF ni ... mula2 sy ingat nak menunjuk-nunjuk sikit bakat ( selain badanlah kan ) sy yg besar .. tp memandangkan akademi ni tempatnya tersangatlah dekat sgt ngan umah sy .. terpaksa kensel jer lah .. klu wat jauh2 sikit ok lah gak .. boleh rasa mcm holiday ...

Sian kan anak beranak ni ... minta sedekah kah ??? Ni Azman , hubby kazen sy , abg ipar si kadok. ... dia ni lawyer ... Man .. ko jgn saman aku lak ok ...
Penat sbb rehearsal ni ...walaupun ekceli sonang jer ... tp sbb dorang nak kan perfect .. kita layan jer lah .... ulang & ulang lagiks .. Penat berdiri & menunggu ...hahahaa..

Akhirnye .. tercapai impian Angah nak jadi flower girl ... tak sia -sia simpan rambut panjang ..
Ekceli ni baju tuk Yaya pakai .. tp Angah suka jer .. hahahahaha .. lariks

...Meeting ...meeting ...briefing lagik ..
Finalised seating arrangement .. yelah kwn dato' pun tan sri & dato' gak .. kena jaga protokol kan ...dan yg paling penting kena pisahkan mereka2 yg x brape kamcing ...
jiran2 pun ramai datang .. kawan2 lama lagiks ..
& rombongan cik kiah dari Melaka ... satu bas tu ...campur lg yg drive sendiri .. ramai tu ...

pengantin lelaki lak keje kat BNM ( Bank Negara ) ... kena allocate 7 meja ..

Sementara tu sempat saya berpoya - poya ngan mak datin ... huhu ... auntie sy lah ni ... mak pengantin .. dialah antara yg slalu kena jaga.. ops.. temankan sy masa sy kecik2 ..sy kan baik ..

Take five ..kuar tuk mencemarkan alam sekitar ... Affindi , Ameng & Angah .. asyik2 muka angah ... sy lelong dia sekali lg kang ...
Psss ... jgn cakap org .. angah ni dah ada sijil kursus perkahwinan ... tapi awek pun x der ... pelik kan ... korang pernah jumpa makhlok camni .. mcm sediakan hujan sebelum payung jer ... terbalik sudah ...
dia kata suatu hari nnt dia akan ketemu jodoh ... nnt boleh terus cepat2 kawen.. tak yah tunggu2.. terus jalankan majlis ...huhu .. December kata dia .. tahun ???... entah ...
Asyik bz wat keje jo .. dia keje advertisement co ... asyik hadap computer jer .. rambut pun x sempat potong ... dia nak kawen dgn computer kot .. nnt sy tolong pinangkan computer tu ...

Rehearsal lagiks .. Tengok tu Dato ' & brother dia & datin ... berjela dia nyer drive train ... err veil ...
Oi dato' .. datin ...dah kul 2pm .. lapar dah ... stop sat ... kita makan dulu ..

2 comments:

AziS said...

panjang yer veil dia...menyapu lantai:D

raezar said...

oo.. jgn ckp org ek.. ayt yg last2 tu sume tipu. Aku tak penah lak ckp camtu.. Actually takut x de mase lg nak pegi. Time tu je tgh pree...