Thursday, October 23, 2008

HarGa TuRuN.???..... Ape Yg TuRuN ???

Dengar kabornye ada berita baik esok.. apa agaknye eh..??? klu x tengok berita atau baca surat khabar harus x tahu ni.. Dato' Sharir Samad kate ada pengumuman penurunan harga.. harga apa x pulak disebut..
Ade org cakap mcm2 benda akan turun harga.. barangan runcit terutamanye , ada kate tol turun . Mungkin minyak turun lg.. i like..tp harap rebet jgn dimansuhkan. untung ada rebet ni..
< Di Puspakom ..Piksa B1 ( khas ).. exclusif kete ni..only 1 in M'sia.. >


Harga minyak mentah dunia pd 22/10/08 kurang USD 70 setong . Tp minyak mentah yg dibeli sekarang hanya akan sampai ke petrol pum dlm 1 ke 3 bulan lg .. yelah nak kluar dr perut bumi ..kemudian hantar ke port , naik kapal, proses jd diesel, petrol dll.... kemudian baru hantar ke stesyen .. Ada timing difference...
Minyak yg kat pam skrg most likely dibeli sekurang2nye 1 bulan dahulu .. mase tu harga USD95 setong , klu x silap lah..

Apa2 pun kite tunggu lah malam esok .. minyak tu klu boleh hold on , mane lah tahu ..

Ha.. ceera aka atam ( dan korang2 yg rajin singgah kat sini ), alang dah advance notice eh.. jgn angin lak nanti ..


Ade koroje sikit .. soksek lg laen kali ...

7 comments:

ruff said...

alahai la bro.. gambo tempat ni jugak yg ko amek apehal?? badi tul arr tengok gambo org puspakom nih.. erghh.. terus menyirap memilo membandung mengkopi suma la.. tp minyak turun pun ok gak.. xmo cite psl defisit ke?? hehehe

ruff said...

tu gambo org yg belakang dok kat meja yg pegang kertas tu.. ko jaga ko!! BPR check akaun bank ko!! muke je baik.. EEEE geram tul arr!! pada sesapa je yg keje kat puspakom.. aku mmg xsuke korang!!!!

B..alang said...

Menescafe atau metongkat ali xder ke?
dorang baek2 ngan aku , siap ofer amek gambo..
Defisit ?? nnt panjang & penat nak cite .. aku blum jd Finance Minister ke3 lae .. surat x leh kuar .. ha..ha.. Kalo urat2 rajin aku kuar nnt boleh ler ok ..
Btw ko dtg umah rais bila eh.. dgn siapa.. ( dll soalan wajib..)

alif-mikail said...

b. Alang
kete ape tu?

Ala.. barang² cam beras..

tapi yang confirm turun MINYAK dalam tangki kereta! hampeh!

Ceera said...

wakakaka.. kalau minyak turun lagi, atam meroyan lagik.. sebab atam baru isi minyak, huhu

B..alang said...

alif-mikail.. itu kete made in india tp bukan Nano yg harge rm10k tu. Kete ni namanye indigo glx 1.4 sedan. Yg hatchback ade 3 bijik ... Tp utk r&d and testing jer .. eon x jadi nak market .... skrg buat co. car kasi engineer guna utk try test ...

pak ngah rep said...

balang.. huh.. sori.. b.lang.. keta nih nk di market kat cni ke??