Wednesday, January 28, 2009

..AlaSaN kU ...

Eh eh.. tup tap tup tap dah tahun baru cina laks.. fuyoh magic tul ...
Ada kah yg rindu kat sy ... ??? cerita merapu pun ada yg rindu ke ..????
dah lebih seminggu dah blog bersawang ... seb baek xde labah2dlm alam cyber .... klu kena gigit ... harus jd spiderman laks.....

Nak cite ape erks ??? Kenapa sy cuti2 berblog ????

X de sbb sangat ..only ada manyak kerja yg nak dibuat pada satu masa .. omputih kata bizi...

Sy kasi alasan2 nyer ... boleh ..????

a. umah x siap ... jd sy fokuskan semangat lanun bugis .... sbb sy nak membengiskan diri nak marah2 kontraktor tu ...
b. anak2 dah start sekolah .. kena ulang alik dr cheras ke s.alam s19 pepagi buta . Bangun kul 5am ++ ..gerak lepas subuh sbb bas ajai ( dia skolah pagi ) kul 6:40am . Mmg lah boleh antar terus ke skolah ..tp nak biasa kan dorang naik bas .. kire mcm training lah ni ..

c. ajoi & ayin skolah ptg ...balik umah ( rais/hardz/angah ) kul 7pm . lepas masak2 & makan2 gerak balik Cheras .. sampai antara kul 11pm ke midnite .. letih oh .. sy sgt ngantuk .. sy yg drive .. x dapatlah nak curi2 tidor skejap .. kesian sy..


d. bizi melawat kedai2 kain , langsir , grill , kabinet , letrik , lampu , perabut etc .... banyak ohh.. terus jd konpius .. mane satu nak beli .... design lagi .. harganye lagi .. cam ne pun kena wat homework dulu .. ni BM nye kehendak ... hu hu ...
e. Pindah2 barang sikit2 .. pasang langsir ..bersih umah sampai early morning ..3-4 pg ..
Ada satu hari tu kitorang terpaksa amek EL sbb exhausted .. dua2 sekali .. see .. x sihat pun sama2 .. romantik tak ... hiks ..
f. kena wat budget & financial adjustments .. cashflow kena jaga ma ... klu x mesti kantoi.. keputusannyer ... terpaksalah BM harus tolong2 top up .. hehehe ...
dah umah sesama ... tetiba jer kan ..hahahaha ..

g. Sy pulak transfered ke division laen.. ekonomi camni terpaksa layan jer lah .. wat benda yg sy x berape tahu ... kena blajar from scratch .. cam zero to hero lah ni ....
Masih blajar lg ni ... mcm masuk kolej balik ...

h. Conclusion ... sy mentally & physically .. fatique lah beb ... hu..hu ... sian sy sekali lagi ...
Cukuplah alasan2 ni.. nanti nyampah laks ...
Silalah terima alasan2 ku ... boleh lah erks ... nama pun alasan ..

Tapi korang tetap syg kat sy kan ..... hahahahahaah

3 comments:

masviona said...

wah cantiknye umah...lamannye luas gilos...:)

m'Z faRa.. said...

cantik umah...!!!!

juelee said...

cantekkk laaa uma bang lang...
musti mahaiii nehh