Wednesday, February 18, 2009

..IzUrA .. IxOrA ..ExoRA ...




Eh ..eh .. proton MPV dah nak kuar lah ... boleh tahan gak design nye ..walaupun mcm sama ngan Grandis ... tp semesti nyer lebih murah ..... jd ade lah can nak beli ... maybe bila ekonomi M'sia & diri sendiri ok sikit kot...

Hari tu sy coba2 .. beri nama MPV ni ... tp dorang x berkenan kot ... x merasa lah MPV free .. hahaha.. korang ada coba2 .. sila angkat tangan ....

Woooooooh ramai gak ....hehehe .. alah belum rezeki kita kan ..

Nak beli Porche Cayene or BMW X5 or Hummer & yg cenggitu .. nnt org kata nak berlagak lak ... so tengok2 kete tempatan jer lah ... hahaha ... mcm lah ada mesin cap duit ..

Banyak gak gambo kat tenet ... nampak ok gak .... sy pastekan yg ni jer lah ... nanti x lama lg kuar lah yg original kan ..

Hopefully spesikasi & interior design meets expectation .. dan teething problems telah di settle kan .... Jgn lak kemudian kata harga murah ( below RM 80K ) tuk justify ...
Klu R&D dah wat keje betul2 ... insyaalah kita pun boleh tumpang bangga ..

Rasa2 nyer sesuai tuk yg ada anak ramai or anak2 dah besor ..
Anak2 sy pun dah besar .. bila mood x brape baek .. gesel sikit pun boleh gaduh... hmmm..

Dato' Nazdmi cakap akan produce 3000 - 3500 unit sebulan ... huh.. boleh tahan jugak projected demand tuk segmen MPV ni ..mase gawat2 lak tu ...
Padanlah Perodua pun nak wat MPV jugak... kabarnya ikut design Toyota Passo / Daihatsu Boon ...

So klu sesapa yg berhajat tu gi lah wat booking .. Sabtu ni kata nyer ...
Klu ada duit lebih .. beli kan satu tuk sy sekali .... hahahaha..

13 comments:

Ceera said...

best la.. boleh la atam tumpang..

Cik Anie said...

sory tumpang lalu..
exora ke namanya... lahai.. naper dia tak pilih etika erk..
b. alang letak nama apa?

Tny said...

Ha'ah.. baru kejap tadi member2 opis dok browse kat ternet pasal keta ni.. rupa bentuk dia mcm caldina kan..

Nak beli keta baru ke nih?

nestumrasberi said...

keta ni sesuwaaai utk u sekolga..ai doakan hajat u termakbul. amin

JIVEBUMZ said...

wah bang lang elok ar tuh beli kete baru beso cket..muat nak taruk barang dan org..hihi

IxoRa said...

Klu dah beli nti, boleh la ixora tumpang keta exora b.lang ye.... :P

Nas said...

uik.. apesal rupa mcm van jenazah kat jepun je..

huhuhu.. tak nak ah beli..

BigMouth said...

Hi Nas, bile kete Malaysia jer, korang ckp cam ket jenazah lah...
Malu lah jadi org Malaysia Naz...kalau rakyar sendiri kutuk nagara sendiri...
Alang rase, rakyat luar lebih menghargai Malaysia dari rakyat sendiri...
Tis is call, tak sedar di untung..
Emo di situ!!!!
Sori, tp inilah kenyataan nyer!!!

Nas said...

Bukan tak menghargai, tapi sesungguhnya design dia adalah tak lawa..

Tak kutuk negara sendiri, tapi kutuk design yg ditiru dari pengeluar kereta negara lain. Adakah orang kita dah kekurangan idea?

Sorry to say alang, tapi Proton membelanjakan RM450juta untuk R&D MPV yg design diciplak hampir 98% design MPV buatan Chery (China).

Tu pendapat saya. Terpulanglah pada citarasa masing-masing. Takde soal sedar di untung atau sedar di rugi.. Tapi kebiasaannya macam tulah orang Malaysia, asal dikomen sikit akan melenting. =P

Peace ye bang lang and alang.. hehe.. Bukan tujuan saya nk memprovokasikan sesuatu bahan. =D

dBa said...

well..sy sokong nas...cuma design nyer sama mcm honda stream or toyota wish kot..hehe..
apa2 je la..
tapi saga tetap dihatikuuuu

atty's said...

cantik ar..abg lang..beli jgn tak beli..

beli ler barangan buatan malaysia..

atty sokmo pakai..buatan malaysia,.lom ade kemampuan lagi nak pakai yg hak luar negeri..

ilazz said...

bape rega sebijik ni bang? klu mahal nak rembat 1, tp klu murah ala2 cip sale leh rembat sploh.. hehe..

B..alang said...

.. oit kenkawan ..jgn ribut ribut ... pilih sajer mana yg masing2 suka & mampu .. MPV ni lebih kurang RM 77K .. tp enjin 1,600 cc jer lah ... boleh le bawak kuarga tp nak racing x leh lah rasenyer.. anyway tepuk wallet ...tanya selera ....