Tuesday, February 3, 2009

Nibiru ..ParT 2 ..

Sambung sikit lg cite .. Nibiru ..
Nak masuk yg part 1 ...tp dah panjang sgt kan ...
Amacam .. berpusing kapla x ? haahhaaha

Atas ni objek2 solar sistem yg diketahui ..telah dikesan ... planet2 dll dlm solar system ..

Projection orbit nibiru ... at an angle dari orbit planet2 solar sistem ..


Imej ni direlease oleh NASA semasa kajian sun spot & solar flare ... sekitar 2003 / 2004 .. Imej di rakam dari equipment NASA ... dan di pamirkan pada dunia ...

Bila kita zoom sikit ..... seperti ada imej sesuatu ... Nibiru ???
... imej ini mungkin residue solar flare .. tp di kabar kan kelihatan selama 17 hari ... sebelum NASA mengurangkan tahap resolusi gambar ..
Selepas itu imej ini tidak lg dapat dilihat ... hmm... mencanak lah konspirasi teori pas tu ..
NASA lak mempertontonkan imej ini tanpa memberi apa2 ulasan...

Perhatikan 'cahaya' yg datang dari belakang objek berbanding pada arah pancaran matahari ...
Ini membayangkan ianya adalah .. suatu objek dr deep space yg beku ..dan sedang mencair kesan dari haba & radiasi dari matahari .. komet ??? atau ..Nibiru ??
NASA membisu saje ....

Juga sewaktu kajian diatas dibuat ...terdapat beberapa penemuan yg x disangka ....
Dua 'komet'... satu di katakan sebesar Jupiter dikesan melintas di hadapan matahari ... contrail ( ekor ) comet ni dikatakan melangkaui orbit Bumi .. nasib baik Bumi tidak berada di posisi terbabit .
Klu x ..??? X tahu apa nak kata ...diatas tu salah satu imej dari NASA sendiri.. again tanpa komen..
Mungkinkah lebih banyak kejadian sebegini yg berlaku dan tidak kita ketahui ???
Jeng.. jeng ...jeng ... jeng .... mcm twilight zone jer ....

Ni pulak artis impression tentang kehadiran Nibiru yg dapat dilihat oleh penduduk Bumi ... timbul dari barat ( di hemispera selatan.. kabarnya.. ) dan menjadikan sebahagian kawasan Bumi mengalami hari siang yg berpanjangan ....

Ada banyak lg images & pendapat / spekulasi ... tapi apa kah kebenaran nya... sama2 kita nantikan ...

Wallahualam ....

2 comments:

ilazz said...

bang oii.. mcm blajo sains kat skolah la pulak. kan men detail lagi tu.
Bila nak wat hauswoming? ssantek ar umah abg. jeles wa..:P

c!km!stry said...

salam..

thank you for the great info..