Monday, December 22, 2008

...ReWinD ...SeBulaN YanG .... EveNtFuL....

Sebulan yg lepas ni mmg eventful ... yelah the run-up to ceera's wedding kan..
kite tengok2 je gambo yg ada ... b4 sy ter delete ...

Ni masa pindah perabut2 umah ke stor kat kedai bapa mertua di atas bukit ... berpeluhlah gak.. lagipun nak wat kenduri berkampung ..

Kena shopping lah dulu nak wat masak2 tuk org kampung ... ni kat tesco extra ...

Anak sape ni yg rajin angkat tong gas ni..... belum lagi tunjuk kegagahan tolak van ....hihihi..

Tapi camne pun.. sempat lagi cuti2 Malaysia kat Tiara Beach Resort ..

4 beradik bloggers plus dadith ... kat lobi TBR ...

Aksi ceera yg ...??? ... ko tengah pikir ape tu atam ....????

BM pun sempat memperlihatkan bakat super hero dia ... sebelum ni benda ni dipanggil sudu ..selepas ..???? .... besi scrap kot ...

Ditengah2 sibuk nak kawenkan si ceera ...darwish lak sakit .. duk spital almost seminggu ... tp sempat kuar tuk Raya Haji ... alhamdulillah ...

Gi shopping2 beli barang2 yg tertunggak ... ni kat Semua Hse .. beli barang2 hiasan & hantaran.. ada lak yg nampak tp malu nak tegur katanye ... adik fit ....laen kali jgn malu eh ... btw apa url blog ..???

Ni ... namanya bawang putih ... org putih panggil garlic...

Nampak cam sikit jer ... tapi mak oi .... nak kupas berjam2 lame nye... sampai pijau jari jemari

Lihatlah BM yg sgt rajin ... dah kul 1am hari sabtu ni ... kul 9am hari jumaat dia dan ida dah mai tolong mak .... rajin tul dorang ni....
Tiap-tiap hari dorang cam ni .... gigih ...sgt gigih ...


Sy rajin gak ... tolong2 angkat barang ... sape lg nak puji ... klu x sy sendiri ...hahahaha..


Sy pun tolong masak ... ni masa berkampung kot ... oklah ..sy tolong kacau je ..hiks..

Eh.. the foods ok tak ??? Sedap ??? ... see d leg lah ...
Ni masa sy tolong masak dalca , rendang , ayam & perut ok...
Yelah...yelah ... sy tolong kacau ...tapi kacau yg ni pun dokat 50 minit beb ...daging kena empuk dan rempah nak kena sebati kan .... masak pakai kayu api ... uh pedihnye mataku ..... terbakar lak bulu kaki ku... huhuhuhu...

Oda wat ape tu ... angkat2 tangga tengah malam ni...
Ni masa nak pasang banner .. bukan nak gi skodeng ok...


Ayie lak panjat tiang tipon ...juga bukan nak skodeng ok ....
Sy dihalang dari panjat ... takut tiang tumbang ...hahahaha..
So ... terpaksalah sy jadi mandor je ... hulur2 kan tali & suh dorang adjust kiri kanan bagi banner tu centre... huhu..
Lepas ni nak settle kan signages lak ...

Nilah antara yg paling lincah & gigih wat keje ... ko lihat lah ida ... dah tunggu hari je ni ...perut pun dah nak sama saiz dgn saya... tapi mmg dia ni rajin .. banyak membantu BM & mak ....

Atas ni ... pekerja impot dr kuantan & melaka ... anak2 adik sy ... tengah bosan tunggu nak wat kerje apa eh ... prep mostly dah siap ... last2 dapat keje wat omelette ....

Tu baru sampai hari nak nikah ... awek bawah ni ...


Bila hari majlis lagilah bz kan .... org ramai ...


Lihat lah dunia ... sy yg rajin ni .... rajin posing jer .... ni gambor yg diambil oleh a blogger known as .... ayu ...


Lagi posing cam rajin je ....

Sy x banyak dapat bergambar dgn bloggers yg datang ... ni jelah yg sy sempat ... sob..sob..


dgn cik Wanie & BM ...

dgn chunk & zara .... plus ayie aka erieq kat belakang ... hahaha ... blogger gak kan...

Tukar baju lepas ujan ... lepas tu amek gambo dgn pengantin kat pelamin ... tapi baju dah x hijau .. Gambar ??? ada kat blog2 yg lain ...
Kemudian makan beradap lak ... pakai suar pendek jer .... kelakar tul ..... atas arahan pak mertua ... sy kan sopan santun berbudi bahasa ....hahahaha ..

Lepas majlis ... we ouls clear kan segala pingan mangkuk periuk kuali .... dan main air ... best ni ... sy suka... siram2 air & tunjukkan bakat make up kan pengantin & yg ada kat situ ...
Tapi kaki ku sudah mula sakit time tu ... jln pun dah tergedik gedik .... x dapat beraksi dgn ganas nya ... ciss.. ni yg wat x puas hati ni ...
Hmm ... zack -u , ayie bila korang nak kawen..??

Mlm ada upacara boxing day ....buka hadiah lah tu. ..

Esok nye ......
kaki ku dibius cinta ....cam lagu tema cicakman2 ... aka dead leg.... aka kaki jammed ... kaki sport yg pernah kena tendang terajang mesti paham ..... sakit beb ..kaki jd keras ... ni peninggalan zaman aktif sukan ... injury lama ...menjenguk kembali ...

Maka sy dgn dukacitanye menarik diri & x dapat lah sy tolong clear up saki baki kerja yg leftover at ... d rumah d mertua ... nak jln pun susah ...
Anak2 sy lak yg masak tuk sy .... mee sedaap goreng ... huhu ... sodap ..

Takpelah kan ... ... kasi dorang can tambah pahala lah pulak ...

Lariks....

7 comments:

cik wanie said...

alamak a.lang,
gambar wanie ada kat sini,
terharunyer,
hehehehehehhe....

thx atas layanan a.lang sekeluarga masa kawin ceera dulu,
best sgt2:)

kimkan slaam peluk cium kat alang yer,
muah muah kat pipi alang(bm) ok:)

vagg. said...

gilos bz kan. seb baik ada bercuti2an kat TBR.. leh charge bateri dulu sebelum jadik sebok manjang tuh. emm patut lepas nih g bercuti lagik bang. hahaha

atty's said...

sungguh kentang..b.langnya jadual hah..

tp b.lang mmg menantu yg baik dan rajin...ekekeekke

Munirah Abd said...

bagus menantu cam b.alang ni....
hiksss...bertuah kak BM...hehhee..

ilazz said...

aiseyy.. untung sungguh pakcik Noh dpt menantu yg dedikasi dn berkaliber cam abg lang. Satu dlm sebilion beb! :P

ilazz said...

aiseyy.. untung sungguh pakcik Noh dpt menantu yg dedikasi dn berkaliber cam abg lang. Satu dlm sebilion beb! :P

B..alang said...

cik wanie ... sama2 . tq for coming.. aisehmen pipi BM jer ker ???

vagg ... sy setuju gak.. best klu cuti2 kat pulau ni... sana musim ujan sampai bila erk ???

atty ... baik?? ..rajin ?? yg lain pun rajin gak... sama2 gotong royong buat kerja bila dah sampai cheras

munirah... menantu yg bagus ? sy & BM sama2 bertuah lah kan ...

ilazz ... berdedikasi & berkaliber ??? wah ... ni bisa bikin sy besar kapla... 1 dlm 1B ... i'm speechless... alamak ... perut jer yg besar ... hahahaha ..