Wednesday, December 3, 2008

..CuTi HuJunG TaHuN...

Biasa bila ada cuti ( sekolah ) yg panjang... maka ramai lah org yg mendirikan masjid aka kawen lah apa lg...mcm si ceera yg semakin deras debaran jantung nye...

Juga pd emak bapak pun poning kepala sbb bebudak ade kat umah dlm kebosanan ... maka mula lah ajak balik kg ke...pegi jenjalan... pegi holiday..

Sbb ceera nak kawen x lama lg , sy pun x plan nak jln mana2...yelah kenduri kawen ni banyak aktiviti nye tersendiri.. kemas2 umah...berkampung etc..Pd yg x besa... berkampung ni bila ahli kuarga , sedara mara & jiran tertangga berkumpul ( aka berkampung ) tuk bincang2 pasal aturcara , menu , pembahagian tugas dll yg berkenaan...

So... bila kak cik kata famili dia nak gi coti2 kat PD... anak2 sy pun meroyan nak pegi.... so kitorang pun mengendeng2 kat K.cik ..nak ikut ... Kak cik & akmar yg baek hati ( hehehehe ) pun setuju ..... so kami pun ikut lah ....yahooo..
Yelah bila ada mase nak book bilik dah last2 minute camni kan..
Memandangkan Zack-u ikut VP balik sbb nak start praktikal kek Seremban ...si ceera pun tanpa segan silu terjah masuk kete...nak ikut... boring gak klu kena tinggal sensorang...

Gambo hiasan...TBR....Apr 2006...

So kami pegi lah tempat ni....Tiara Beach Resort....best gak tempat ni..kolam nye besar & sesuai tuk bebudak & mak bapak budak... x payah risau2 sgt ...Last gi tahun 2006.. Mmg syok berenang sambil maen air kan...exercise kan stomach muscle sy ...hahahahaha....
Nnt sy atau yg laen2 akan cite pasal cuti2 tu ....

Main2 air ni bila sikit2mmg seronok tp bila terlalu banyak boleh membahaya & membinasakan . Bila hujung2 tahun ni jugak musim tengkujuh... terutamanya tuk kengkawan di bahagian timur .... tiap tahun ada saje berita2 sedih...yg kehilangan nyawa...harta benda....kerosakan tempat tinggal dll..... Musim tengkujuh tahun ni dijangka agak lebih havoc & berkemungkinan hujan akan turun dgn banyak & agak berpanjangan.... menurut forecast Jabatan Kajicuaca tempoh hari....

Pada semua pembaca2 blog sy ni yg berada, berasal atau mempunyai keluarga , sedara & rakan2 di sana atau di mana jua....sy doakan agar semuanye dlm keadaan yg baik & selesa .. Diharap semua akan lebih berhati2 ..especially yg ada anak2 atau adik2 yg masih kecil....

Semoga tiada kejadian2 yg x di ingini menimpa anda & yg tersayang....

Amin

3 comments:

oliole said...

bestnya aktiviti cuti hujung tahun abang lang sekeluarga...

Ceera said...

hiks.. sempat lagi jaja gambar taun2 lepas.. lawak je muka haku dulu...

B..alang said...

oliole ... best gak...nak join ??

atam ... baek jer atam masa tu ..hehehehe