Saturday, November 29, 2008

29 NoV....

Lama x buat hapdet.. alasan....sy sdg membz sket lah ni.....RM harus dicari ..hutang wajib dibayo ....x sempat nak duduk hadap lappie ..
klu lah ade yg menanti2 tu ( klu ade lah ) maapkan lah sy... dan jgn malu2 ..tekan2 lah nuffnang tu klu dia kuar...hehehe

Skrg ni sy sdg 'live' from umah mertua ( mak BM lah kan ) kat kg cheras baru... mlm ni ada kenduri berkampung tuk majlis si ceera...yg tetiba baru dapat ilham utk mandi...hiks... Zek-u br je kuar pegi Paragon ( kate nye lah ) ..buat ape tu Zek-u ??? Zikri yg tolong antar sbb sy tengah hapdet ni..
Akak, BM & Zara aka senget benget sdg gigih membantu emak memasak.. Andak aka VP...masih mabuk darat...ada dlm bilik... laloque bawa nisa pegi majlis kawen budak opis...dokat2 sini gak.. Oda & Ida ...sekejap lae sampai lah tu..

Saya..??? saya lah yg paling rajin... sy jaga 8 org bebudak... hehehehe... mcm lah susah sgt... pasang PS2 , on TV bukak karton ...setel....

Hari ni besday anak kedua saya...Azraei Afif aka ajai...cukup 10 tahun hari ni.
X tahu nak bagi kat dia... besa nye dia nak kek....so jap lg sy beli kek kot...laen bende tanya dia nnt..

ajai.... klu/bila ajai baca cite ni.. abah nak ucapkan.....

SELAMAT HARI LAHIR KE 10

Besar dah anak bujang saya ni...dah ada gf ker?? asyik maen hp tu tipon sape erks?? hehehee

Dulu dia ni ...kekadang tu kuat merajuk sikit...selalu dendam2 ...especially gan ayin ..tp ..skrg kureng sikit.. dah tahu berfikir....bagus...abah suka...


Terrer dlm bab maen game PS2 terutamanye klu game bola....semua org dia belasah .. .. termasuklah sy.. . Abg ajoi slalu tertekan klu maen game bola ...
Dia juga suka bersukan... kire ade ikut2 sy lah ni... & dia sokong Man Utd...mmg ikut sayalah...confirm ikut sy... kire anak abah lah yer...muah..muah..

Agak nye apa lah cita2 dia ... dia kata nak jd mcm ronaldo ...gaji £120K seminggu ..main bola je.. Tapi klu nak jd angkasawan pun ok gak.... abah x kisah...


lepas ni rasanye ada koreja2 yg harus sy lakukan ...atau..sekurang2nye .... membuat lakunan taraf oscar & membuat illusi .. mcm membantu berbuat sesuatu...mcm ahli silap mata lah kan.. hahahaha ..keji nye saya...
X le sy ni malas piang uols.. td baru je angkat guni beras ( mak kata 50kg )...tp mcm ringan je sy angkat...x sempat laloque nak tolong ...sy dah bereskan...
Hmm... samada guni beras tu bukan 50kg atau sy yg tersangat kuat dan hebat nye...

Ummph.. rase nye sy nak gi beli kek... adios muchachos...

3 comments:

raezar said...

Hepi Birdday Ajai!!! Semoga sentiase mengingati uncle yang pemurah ini supaya di suatu hari nanti dapat berjase dan berbakti untuk uncle.. hehehe... Selamat hari raya krismes.. hohoho. Kalau nak Hadiah gantung stokin kat umah. nanti santa klaus datang bagi.. Santa tu name Anuar..kakakaa

vagg. said...

epi besday ajai..
antara mama ngan abah.. sape lagik garang? cakap jai.. cakap. ekekekke

Ceera said...

hahahaha

blah la lu...

ajai tu memang cam abanglang pun.. gediks pun cam banglang gak, hahahaha