Wednesday, November 12, 2008

......JusJuSjUSJusjuS....

X tau nak cite ape lah..tp klu x hapdet takut ada lak yg merusuh.. he..he.. mcm ramai nor yg singgah kan.. tengah writer's block ni ... x per eks.. coba layan yg ni..

Asyik2 pasal makan2 jer.. apa kate klu kita minum2 lak ..?? kat kedai ade lah mcm2 jenis ayoq.. kat umah pun same tp kenalah wat sendiri..

Ni nak cite sikit.. sy skrg ade tebiat baru ...x lah baru.. tebiat lama muncul kembali... alah2 jejak kasih lah ni...Sy biasa nye minum air masak ( BM yg suruh ,klu x kena rotan..he..he.. ) tp terkini slalu je nak minum jus.. mcm org mengidam lak..ha..ha......
x tercapai hajat nak comeback camne.. ( ini codeword dr VP.. maknenye diet / kurangkan berat badan ..)

Ni hah susu dlm kotak .. bila bulan puasa .. banyak guna nye.. anak2 saya suka makan koko crunch dgn susu.. jd senang lah klu terlewat bangun utk sahur... belasah koko crunch jer lah..
X yah masak..


Mcm satu kegilaan saya ni ... minum air jus ...( NAk menten 29 forever ke ?? ... BM )
Sebenar nye tidak.. aku saja suka... buang tebiat kot..
Mula2 sy suka minum2 air oren je..


Lepas tu saya melarat.. ayer jus mangga... sodap.. ni pun rase nak...

Yang twister ni ... BM yg lebih peberet .... tengok tu belum ape2 air dah hilang skit..

Alamak... gambo jus nenas dah terdelete lah pulak... pun sodap jika diminum...

Anak2 sy kekadang 'curi2' minum...kelakar lah pulak... taktik yg paling biasa... mase kite tengah tengok2 tv atau nengok/update blog ...dorang diam2 bukak fridge.. minum senyap2 lah..
Sy & BM buat2 x perasan jer lah ..

Lepas tu sy akan buat2 marah
Sy : ' Sape yg pandai2 habiskan jus abah ni....'
Anak2 : ( biasanye salahkan satu same lain ) .. ajoi/ajai/ayin ( pick one ) yg suruh... dia haus sgt.. kita teman je..
Lepas tu aku denda dorang 'urut' pakai 'mesin urut ikan dophin' ... ye.. sy ni mmg kejam..ha..ha..

Tapi kan.., dorang dah pandai dah skrg ( ..agak nyer minum2 jus & susu boleh merangsang otak .. ). skrg ni x perasan pun bila dorang amek... tau2 dah habis .. adoi... abah nye kena beli lagilah... kan sy skrg suke bende 2 ni... kire mcm ' in-season' lah sy ni...he..he..
Dan... disbbkan x dapat kantoikan dorang ... urut lah kaki sendiri ..

Tapi ... yg bagus nye pulak bebudak ni ... klu jumpa duit yg bukan duit dia.. dorang x ciluk ...
baik kat umah atau kat luar ... bagus.. bagus.. i like ... credit to BM lah eh...

Tapi jus abah selalu jer dia kebas .... hiks.. x pe ..xpe.. sy beli pun utk minum sesama.. tapi tensen jugak klu tetiba je dah boh - liau... Apa nak kate... anak sendiri kan..???

Amacam ??? Dah ada rase2 mcm tekak tu gatal2, kering..rase alah2 kehausan camtu... apa lg pi lah minum... minum2 jus2 ni ... mmg sodap..mmg sodap..mmg sodap.....

... jadi x usaha sy nak pukau kan korang minum air jus ?? he..he..he..

7 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

oh..
aptotla air kite dlm peti ais abes..
ni keje anak ke abah dia..
hahaha!! tetibe lak kan..
sejak bile ntah ade air kite dlm peti ais tu..
muahahaha!!

BigMouth said...

Syg... nak air twister lagi eeee

BigMouth said...

Syg... nak air twister lagi eeee

MaisOl Elor@ said...

aiiii BM, berapa nak mintak tu???

ilazz said...

umo 29 pon kena rotan lagik??? alahaiiii :P

alif-mikail said...

twister best.. kena dgn twistes lagi best...

lagi best kalau b.alang belanja makan Pizza Hut.. situ ada free twister ni..

eh! jom la! kata nak belanja?

B..alang said...

twister mmg best...
..kekadang kena rotan pun bes gak..hehehee