Saturday, November 15, 2008

....SpEciaL AnouNcemenT...

Special announcement from Interpol .

A fugitive on the wanted alive list is believed to be in Malaysia . Interpol is in contact with it's Malaysian counterpart to track down the fugitive of which a photo is attached . The public is requested to be on the look out for individual resembling the identikit and advise not to approach the said person as he may be armed and dangerous. Please report to the authority if he is sighted near you.


The fugitive was last seen prowling & marauding in Scotland & England in the 80s & 90s and is believe to having in his possession a myriad of Scott & English identification card . A sample of the such ID is as below ;


Known to be a physically fit and athletic person , he may has been disguising as ( pro?? ) football player in Malaysia . This modus operandi was previously used in the UK .
He is also the de facto leader of a illegal secret mob known as 29 [4] Ever , of which the number of members could not be verified as it is a very secretive & exclusive gang . It is believed that secret signals are being utilise to identify gang member(s). This fugitive however remains the only publicly known member .

Malaysian interpol also releases further info locally as below ;


Fugitif ini dilapurkan telah melakukan pelbagai jenayah. Dia dikatakan beranggapan bahawa dia berbakat besar dlm segala bidang termasuk bidang seni . Foto diatas diambil oleh polis sejurus sebelum beliau me'weli' basikal tua Pak Long nye & melompat ala Evil Knievil dan meloloskan diri dari kepungan & roadblock pihak berkuasa..

Sejurus sebelum gambar ini diambil beliau telah memukaukan sedara mara & rakan2 dgn men'sumbang'kan lagu2 Alleycat & Search serta memaksa mereka mendengar lagu2 ciptaan beliau sendiri . Dalam keadaan sedara2 & kawan2 yg telah terpukau hingga jadi zombie dan kelu tak boleh berkata2 , beliau telah melarikan basikal tua Pak Long nye.

Beliau dipercayai menuju ke KL utk uji bakat AF, OIAM dan program2 realiti yg seumpamanya. Memandangkan pada masa kejadian ini Astro & NTV7 belum ujud, polis beranggapan bahawa fugitif ini mempunyai kebolehan unik utk 'time travel' & 'teleporting'.

Fugitif ini juga dipercayai adalah serial offender . Beliau telah memukau seorang gadis dgn modus operandi yg sama. Dari sumber yg boleh dipercayai gadis itu telah terpukau dgn petikan gitar & dendangan lagu2 beliau dan seterusnya telah menyerahkan seluruh jiwa & raga dgn menjadi isteri fugitif tersebut .

Terbaru , fugitif ini dianggap telah membuat penukaran identiti juga penyamaran agar tidak dapat dikesan . Beliau dipercayai telah menukar penampilan supaya sukar untk dikenal pasti oleh pihak interpol & pihak berkuasa tempatan.

Beliau dilapurkan juga dikenali sebagai Big Stomach . Maklumat terkini mengaitkan beliau dgn blogger aka Big Mouth . Siasatan lanjut dan terperinci dilakukan bagi mengenalpasti kesahihan maklumat ini .

Fugitif licik ini diwarwarkan akan dapat ditahan tidak lama lagi. Info semasa melapurkan kealpaan beliau yg telah terkantoi dgn guru sekolah sebab nak cover anak nye yg ponteng sekolah pada hari result upsr diumumkan . Lapuran guru darjah tersebut membolehkan pihak berkuasa utk 'zoom-in' kepada kawasan beliau beroperasi waktu ini dan mengesan pergerakan beliau.

Namun demikian pihak berkuasa mungkin menghadapi masalah utk menahan ,apalah lagi mendakwa beliau. Ini kerana tiada satu pun lapuran difailkan dimana2 balai polis, balai bomba , balai raya , balai air , balai rong seri , balai panjang atau dimana2 juga. Semua mangsa aka sedara & kwn2 buat tak tau je. Ini mungkin sebab fugitif ini bersopan santun, baek hati dll....dalam melakukan kerja2 beliau.. Siap belanja teh tarik sekali sekala.. BPR mungkin perlu menyiasat samada perlakuan sebegini boleh ditakrifkan sebagai merasuah.?

Pihak berkuasa bagaimanapun mempunyai satu 'trump card' yg mungkin dapat digunakan bagi mencekup , melokap & mencampak kan fugitif ini kedalam....jika perlu & terpaksa.

Fugitif ini dipercayai telah melakukan suatu jenayah yg kritikal dimana beliau telah gagal menghapdetkan blog nye selama dua-tiga hari tanpa sebab2 atau alasan munasabah maupun MC dari klinik doktor . MC beli pun gagal di kemukakan .

Oleh kerana ini mungkin menyebabkan berlakunya rusuhan , beliau boleh diambil tindakan di bawah ISA , sub section blah..blah..blah ...akta keselamatan awam .

Kini menunggu arahan KDN untuk tindakan selanjut nya..

13 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

oit abnglang...
buh gamba ni nak come back ke??
pemyamarann kononnnn...
xle bla...
ahahahaha!!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

nak gelak dulu wakakakakakakkhuha hauhauahuahuahuahuahauha

tak kose tapi fugitif tu cam penah nampak la tapi dah berubah wajah rasanyaaaa

B..alang said...

sepet & casper... tolong jangan blow my cover .. i sebenarnye tengah keje under cover ni.. mcm 007 n mission impossible ..tu sbb perlu buat penyamaran..skrg i kena under cover the blanket..tengah ujan ..sejok..i nak sambung tidur ni..zzzzzzzzzzzzzzzz

BigMouth said...

hensom lah fugitif ni... boleh kenal?
hehehehe

Ceera said...

wakakaka.. sabor je la atam...

kira skang badan kena naik sebab nak menyamar la.. pirahhhhhhh lu

B..alang said...

wah...nampak nye penyamaran i ni successful...he..he..

raezar said...

ni shaye kenal ni...shaye kenal sgt.. dulu dia jual putu mayam ni.. name die mutushami a/p karupia..

miSs LoneLy a.k.a AnnA said...

mcm penah ku lihat tp di mana ya....???
maintain yer, still 29..
...hehehe...

B..alang said...

angah..itu saya punyah cover lah.. masa tu saya tengah spy ko punya abg punya bini punya adek ipar ... kes laga ayam serama..am...mah

anna.. mmg sy menten sementen2 nye..mcm bagus je kan..?
moral > jgn pilih bf berdasarkan kehenseman semata2...hehehe...

sEr0ja said...

klaka la bang lang nih...
idea yg kreatif...
kak lang hati2..
nti ada org yg memutarkn belit ceritanyer....heheheheeh......
http://serojakejora.blogspot.com/

B..alang said...

seroja.. tq..kreatif kah ?? putar belit ?? mintak2 jgn ah ada yg buat gitu...

ruff said...

aik?? balai panjang pun ada?? kakaka.. teringat le bro main gitar kat stor atas. time tu mcm nak buat album je. lu ingat tak bro? dtg umah bwk gitar mcm kena halau dr mana tah pastu tumpang main gitar dlm stor kat tingkat atas.. syahdu je.. haha.. tu tak pasti tgh bercinta ke tgh putus cinta.. sudi2 jwp la ye.. xberani nak komen sbb masa tu aku dgn bantal busuk lagi bwk kulu kilir.. umur 6-7 taun kot time tu..

B..alang said...

mase tu tengah cipta lagulah..lagu cintan senang jd hit...boleh buat album...kena practice ...lepas tu nak buat road tour...
sekali promoter hilang mase cari kerbau dlm hutan, sampai hari ni x balik2...hampeh tul...