Friday, November 21, 2008

Al-KisaH ParT 4 - Air PorT

dateline : 7 august
time : 10pm
location : subang

selepas makan2 & rileks kat umah my uncle kat taman melawati , UK...mlm nye kami pun bergerak ke subang airport..yelah KLIA mana ada lg...ldg sawit je lg..

hensem gak sy bile pakai kot kan?? ade gaya mcm director kan...x pun mentri ...ha..hah..ha.. Ekceli abah sy yg nak sgt tempah suit tuk sy ... besa nya i selebet je ...bukan selebriti...abah sy kate kena jaga standard lorr...masa tu dia ala2 org politik...hampir nak jd calun Adun masa tu ... sy layan je lah...


Gambor kenangan :: depan - mak ibik ( mak ruff ) , my mom , tok bek ( my atuk ) , nek bek (my nenek ) belakang - acik leha ( mak raezar ) , my father

Mmg ramai yg menghantar den kat airport mase tu..ada lagi uncle2 & auntie2 bagai.. klu nak ikutkan satu kg nak ikut... tapi x nak lah nnt riuh rendah kat situ... nangis2 sampai banjir lak... takut jugak klu2 ade yg histeria...Adek badek x ikut.. abg2 tengah study...adek2 kena jaga umah lah....
Bila tengok gambo atas tu sedih lak sy.. yelah 3 ( my mom,my atuk & my acik leha ) dah tiada. Nek Berk pulak sedang sakit skrg ..sakit tua....hmmm..

Atuk & nenek sy ada bagi nick tuk sy... dorang suka panggil saya ..nawas , as in abu nawas...( bukan mawas ok.. u ouls )... sbb ???... dorang kata sy ni tersgtlah cerdik nyer... bukan sy yg kata tau.. atuk nenek sy yg kata... sape lah sy tuk menyangkal kata2 mereka kan... so ...terima saja lah ..

member2 high school yg masuk itm pun ade yg datang.. nak bye2 sy ... or nak make sure sy betul2 takde kat bumi M'sia utk beberape tahun...hahahaha... sy pun ade nick kat skolah , biasalah kan... sy aka senget...sbb dorang kate sy ni gila sikit ...sikit jer..skrg pulak ade adek ipar yg ...senget benget...

Cite sikit boleh...nostalgia ni...ade sekali tu ..klas physics ( kat lab ), sy curi2 tidor..mlm sblm ade tengok bola live kat tv..( eh dulu pun ade live pepagi buta kat TV1..) sdg syok2 napping.. cikgu masuk..terus kena marah lah...... tak kan cikgu tu nak puji2 sy lak kan...

Cikgu tu pun kata " if u wanna sleep & doesn't feel like being in my class , u can go out... now "
sy pun fikir.. wow..heaven sent.. sy pun kuarlah dgn senang hati... x salah kan... dia yg offer suh kuar... sy cuma ikut arahan je... kerja gila ni...kata member sebelah saya ..
Lepas sy kuar dia kabornye x puas hati... dia tanya monitor...budak tu kata.. saya ni student baru pindah sekolah .. cikgu tu tanya head prefect .. dia pun cakap same... cikgu tu pun percaya .... agaknye lah ... aiiyah , sy yg pemes kat skolah ni pun die x kenal..??? hampeh..

Tapi , sy cayalah dgn member2 tu ..walaupun bangsa laen tapi tetap cover sy... sbb ??? sy kan baek hati & x kedekut ilmu ... dorang selalu tanye2 sy bila bab add maths .. ada classmate yg buat2 x tahu... Korang ade classmate yg gitu ? Mcmlah ilmu tu boleh hilang klu kita share ....hmmm...Pd sy ..lg kite share lg melekat ilmu tu kat kite...
Moral:: Klu kite tolong org , org akan tolong kite.... u never know...bila & ketika atau dlm bentuk ape .. Insyallah...
Tahun sebelum nyer pulak .. saya kena canning...ade satu cikgu pompuan (laki dia VIP ) komplen budak kelas sy 'whistle ' kat dia masa dia lalu klas kami...( dia pakai pakaian yg ketat hari tu , warna merah lae)... mmg insiden tu berlaku.., tp sebenor nye sy betul2 x terlibat & x bersalah.. kena naya ni.. adoi (3X )... my reputation precedes me... ????..lol

Mmm .. cite2 yg suam2 cukup lah eh...

Banyak lari tajuk ni... dipendek kan cite ... mlm tu selepas bersalam-salaman dgn yg dtg mem bye2 sy... sy pun terbang ( first time masa tu )..lama lak ..19jam...naik kejang kaki ku.. via dubai, rome , frankfurt ..& pada kul 8 am, 8th day of the 8th month in the 198os.... sy pun landed at LHR ( London Heathrow )..

Kami disambut oleh sorang senior kat LHR ..bro RosLan ..mat rock heavy metal dgn rambut to match ...panjang beb.... skrg QS kat ipoh.. rambut dah kurang...banyak kurang ..ironic erks..

Kami dibawa ikut Tube ( LRT bawah tanah ) , lebih kurang satu jam...tukar line ..lepas tu keluar Marble Arch station ( dekat ngan Hyde Park...sebelah ngan Mayfair & Park Lane..ada kat board game Monopoly ) & seterusnye ke Malaysian Hall di Bryanstone Square...

Saya dah sampai UK ... United Kingdom tau....

Oohh.....sejuk nye.....

9 comments:

Sue@MamaMaryam said...

syoknya ada peluang blajar sampai UK.. hohoho... mmg betoi b.lang ni bijak ...

M!ss LoneLy a.k.a aNNa said...

eh..eh..
big bro btOl2 pegi UK..
igtkan men2 jer..
kelaaasss ar big bro..

Ceera said...

intro abanglang nie panjang sangat la.. pening atam tau.. tapi besttttttttttttt.. hehehehe

Casper a.k.a wifee en.atan said...

cayalah abang lang...
nanti citer plak cam na leh kenal kak lang..sapa tackle sapa hik hik hik hik

BigMouth said...

tak sbr nak tggu sambungan citer big bro ni.... cepat lah citer, mase big bro kat sane, ade awek tak? hehehehehe... cepat citer tau!!! larikkkkkkkkksssss!!! hehehehe

ilazz said...

apsal suma gambo abg masa muda blurr jek. scan ler sket kasik terang. mesti ensem bangett!! hew hew hew..

MaisOl Elor@ said...

hai senget benget pun masuk ..
kira kite ni sama2 genius la kan...

iu said...

wah.. hensem ar gamba memula tu.. hiks.. salam singgah :)

B..alang said...

salam ..

Sue : boleh tahan gak lah..tp selalunye ada yg lebih bijak..

anna/casper : kenapa? ragu gak eh.. ?

ceera : poning yer tam....sian dia.. hantaran dah siap ?? alamak makin pening adik ku...hahaha

BM : apa cite2 pasal awekssss lak ni..?

Ilazz : saje tunjuk kabur2 skit.. klu x ...mmg hensem banget .. hahahaha

K.Cik : same2lah kite senget menyengeti...mengeniusi sekali...hiks

iu : skrg ensem gak ...tp dr certain angle je..hahaha..salam kenal