Thursday, November 6, 2008

...BloGGers MerUSuH...???

Semalam saya tertidor awal skit...ngantuk ..mula2 sy tengok tv ...pas tu tv tengok sy... ini mmg selalu terjadi..sbb tv tu suka sgt tengok sy tidor ...
Biasanye sy akan terbangun tp smlm terkejut je jam dah kul 4pg.. x dapatlah melaksanakan hasrat sy nak hapdet blog ni... Maaf ye pd yg rajin singgah... harap jgn ade yg merusuh dah lah....he..he..

Tapi saya juga terlepas cite panas... tentang VP, and ceera ...adek 2 sy ni.. Hampir terjadi rusuhan bloggers...Ade ke patut ada dua org @ ekor entah dr planet mane yg sesuka hati menuduh adek2 saya sedangkan dia x kenal sape mereka..

Cis.. dua ekor ni ingat dorang ni sapa...?? Just becoz ade baca2 cikit cite dlm blog adek2 sy.. ingat dah tahu segala2nye ttg mereka .. Jgn cepat menilai dan menuduh melulu ..kau x tahu mereka , hidup & masalah2 mereka .. begitu jugak kite x tahu sume masalah ko.. mungkin ko ada masalah mental ke entah lah mana aku tahu ...

Klu sekadar tolong basuh & masak ke ..ape masalah nye ???.apa bila kawen isteri jadi hamba ke..?? Ini satu perkongsian.. masing2 dgn cara masing2. Ada masalah .. selesai bersama.. suami isteri kan? Zaman hamba abdi dah lama berakhir.. Isteri tu pelengkap rumahtangga & begitu juga sebalik nye.. malas2 manje itu biasalah ..

Saya pun ada tolong laling sy ... tapi saya tetap anak jantan..ape sy ni separuh masak ke..?? Nama glamer abah saya pun... Jantan...Cikgu Jantan . Sampai bile2 pun sy adalah anak jantan ... ( selingan skit ...)

Atau mungkin yg lelaki tu jenis pemalas atau terlebih manja ..anak mak kot ??? Agaknye x pernah idup sendiri ...semua nak disiapkan .. klu ada sekolah atau masuk kolej / universiti biasanye duduk asrama atau duduk bujang.. Klu pernah.. kat mana masalahnye ??? ........Wallahualam

Yg pompuan .. mengaku system analyst tu ( tp x pandai menganalisis ) pun hampeh ...nak komen tp separuh masak... x bace penuh.. malas kot..??? klu sekadar nak eksyen speaking omputeh x payah lah ... sy duk oversea 8 tahun lebih.. Mentaliti...??? entahlah.. meroyan memanjang.. sume nye org salah lah.. gomen salah lah...dia jer yg pandai & betul...
Kalau ada masalah cuba cari jln tuk menyelesaikan nye... bukan menuding jari kat org laen.
Ingat .. satu jari menuding org... tiga jari menuding diri sendiri..
By the way.. nobody owe you a living ..girl... grow up..

Kita kan ada akal fikiran .. juga adat, adap , kesopanan , budi bahasa . x salah utk menegur tapi cuba lah dgn cara berhemah .. klu maen belasah jer jgn marah klu org2 membalas seumpamanye.. Sampai ditutup blog kabar nyer...

11 comments:

MaisOl Elor@ said...

ara sokong B.alang!! Apa yang penting ...kerjasama!!!! nyanyi ramai (buat mcm lagu wonderpet) karton pun tau da...

ruff said...

apa laa gado2.. dlm parlimen gado.. dlm mesyuarat gado.. ni dlm blog pun nak gado ke.. alahai..

sepet a.k.a zack_u said...

betol2 b.alang...asek nk meroyan..tunjuk pandai...pastu speaking2 wat i nympah ok...i pon tau speaking pe..i love u..hahaha!! k la..xyah la ckp b.i lebey2....malas la... huhu..

kakcik pon komen...xle bla.....

Casper a.k.a wifee en.atan said...

bravo!bravo abang alang anak cikgu jantan...caya lahhhh....gimme paiii

PuteriSatu said...

salam kenal...saya baru visit blog nih tru blog VP....boleh agaknye saya panggil abang lang jugak kot...

"Kita kan ada akal fikiran .. juga adat, adap , kesopanan , budi bahasa . x salah utk menegur tapi cuba lah dgn cara berhemah" ~ suka ayat nih...sebab kebanyakan blogger lupa pada ayat nih....terlalu ramai yang menegur ikut sedap tangan je menaip....kan...

Saya pun 2 kali pernah terkena...tapi alhamdulillah jekla...kerana tuhan lebih tahu...kan abang lang...hiks...

miSs LoneLy a.k.a AnnA said...

big bro..
sy stuje sgt part ni
"apa bila kawen isteri jadi hamba ke..??"
glo (gila) ah org yg suker ngate akak VP..
maybe die ader genetik glo kot..
xleh tgok org len bhgia..
hahaha..

eh..ehh..
akhirnye big bro updet gak..
lame nau sy tggu..
psssttt... suh akak BM updet gak yer..
sy soka bace blog famili big bro..
truskan perjuangan kalian lam dunia blogging ek..
daa..daa...

Ceera said...

ya betullll..

atam setuju sangat la tu apa abanglang cakap...

cayalah..

Qaseh said...

apelah 'org tu' benau nyer dia jeles Vp tu punya ...fofular sebaris dengan siti nurhaliza..hahaha.jeles...jeles..jeless....

viruspadu said...

hikhikhik

cayalah abanglang

ni yang sayang kat abanglang ni

:D

AziS said...

caya la...biar kan org itu meroyannn

B..alang said...

ara.. selamat menghapdet..

ruff .. terlebih mkn kueh gado2

sepet... i lap laptop u.

casper .. pai apple or banana? gi mcD kul 5 sebut jer.. "alang anak cikgu jantan".. mesti dorang bagi ..lepas tu hulur pai ringgit.. ha..ha..

puteri satu..boleh jer panggil saya ..abang lang ..tapi lebih afdal klu buat mcm cite James Bond ..( ..bond..james bond ) ah..cubalah jgn x cuba ...alang..bg lang..
Yg x puas ati tu ..biorkan lah..jeles kot.

Ms anna .. u pun coba.. " bro.. big bro ".. best gak kan ..? ha..ha..

qaseh.. menggong dorang tu kan..org nak erat sillaturahim.. dia carik musuh lak..sindrom attention defisit disorder kot..

VP... same2 kite lap mengelap meja penangah nnt..
ceera .. ko pun boleh lap gak .. lap piok & kuali