Monday, December 22, 2008

..SePetang di .. SB ..

Nak gi kul 9pg ke ?? kenape eh ???
Waduh ..waduh ..awal banget .. bukan jauh nau SB tu...
Mertua sy mmg camni ... mmg selalu nak cepat klu nak berjalan 2 ... semua kena pantas ...
X kire nak gi mane nak cepat shj... klu balik kg dia kat Toronto tu pun same ...
Satu lg trademark dia ... bila dah sampai destinasi ... lepas duduk sekejap ...dah planning nak balik ...
So kitaorang pun gerak lah kul 9:30am sbb tunggu famili jiran ..pakcik Akop ...yg turut serta dgn rombongan kami. ..
Sy saja drive slow2 ... sbb sy x nak sampai awal sgt ...tu pun sampai kul 12 tghari..
Sanding cadang nye kul 1:30pm...
X pe kita duduk rehat2 dulu ...

Ida yg sarat ... opah yg sakit kaki ..and.... VP yg sedang berdoa .... jgnlah muntah lagi ( 10 kali/saat ) . Sian sy tengok adek sy ni ... tp x leh lah sy nak tolong kan ...

Ni saya dgn amoi sepet pakai selendang ... konon2 nak tangkap ayu lah tu ....

Kami saje gi sini jenjalan tuk meraikan pasangan pengantin baru kat bawah ni ....

Ni pasangan pengantin yg x brape baru .... scroll bawah lagi sikitlah ok....

Hah ni pengantin baru nya ... kira baru jugaklah ...hehehe ..

Tengok tu ...ade .....' flower boy & girl' lagi ...

Bersanding lagi.... ini sudah mesti ...

Ni gambo siceera campak gula2 utk budak2 ( mak budak pun rebut uols ...hihi ) .
Tapi x nampak laks gula2 tu .... ni style /adat kat sini .... tepung tawar xde ....

Satu lg stail kat SB ni ... ada lucky draw ... utk penanggah & petugas kat situ .... bagus gak kan ... org2 tu akan tunggu sambil sampai majlis habis... nak dapat hamper lah kan ...
Sebenornye bukan itu tujuan nye ... saje nak kasi hadiah ... dan nak memeriahkan majlis ...

Pengantin ngan mak & pak ciput ..

Ni hah ada kumpulan gendang / kompang kg ni ... best gak bila dorang main lagu indie ... entah bila lah kan ...
Sori ...gambar x clear ...... tangan dah gigil ... perut dah lapar ...

Saya gi makan dulu eh ...

7 comments:

Munirah Abd said...

woooohooo..alhamdulillah selamat dah majlis kak ceera kat SB...

atty's said...

b.lang..kita pun asal SB..mmg gitu le adat nya campak gula2..nasib tak campak buah epal ke kan..lagi syiok..buah doyan ke..wahahhahaha

Casper a.k.a wifee en.atan said...

tangan dah gigil yer bang lang ekekekekekekkeke

B..alang said...

munirah ... alhamdulillah ... u bila erks ???

atty .... oh camtu eh... sy suko klu campak doyan .... ala2 knight in d shining armour ... klu x mahu ramai yg masuk spital... huahuahua..

casper ... gigil gitu2 jer ... x de penyakit tau ... insyaalah ...

Tny said...

Hi..
Rasanya blog adik-beradik... fast update, kalini menang kt blog ni!! Yeaay! :D

Ha'ah untuk update wedding ceera-SB :)

Mesti kt SB pun meriah cm kt cheras gakkan?

PuteriSatu said...

alhamdulillah..dah selamat semuanya ye...

B..alang said...

tny ... sy menang ker ?? yeaaay ... ada hadiah ker ??? ....hihihi...

puterisatu ... alhamdulillah ....dah selamat