Wednesday, December 3, 2008

..SeliPaR PutuS....

Setelah berjam2 berendam & berenang di kolam di Tiara Beach resort... maka berbunyi lah suara2 dr perut... lapor dah...Setelah berdebat selama 2 saat kami pun sepakat utk gi makan kat KFC .
Maka rombongan 2 kete pun pantas menuju ke pekan PD... Ronda punye ronda punya ronda masih x ketemu restoran KFC yg dihajati.. Jam dah menunjukkan kul 5 ptg .
Maka..sy pun terpaksa mendapatkan bantuan warga N9 yg telah balik ke seremban kul 3.30pm td ... en Laloque kite.. Setelah mendapat kan panduan arah..kami pun mengsetkan GPS kami dan akhirnye sampai lah kami keKFC PD.

Dokek dgn KFC ado BSN....hari ni Isnin ( 1 dec )...maka ramailah rekrut batalion askar kat situ...hari gaji utk mereka lah tu ..BSN bukak after 5 pm utk bagi gaji dorang...
Disbb kan perut kami memberontak , terlupa lah kami nak amek gambo sojar2 yg tersangatlah ramai nya tu....


Sedang sang bapa beratur utk order makanan anak2 semestinye sambung aktiviti mereka.. yelah dlm kete masing2 dah lelap ..skrg dah recharged ..KFC ni ada tempat mainan tuk budak2.
Seronok nye ayin & merah main jongkang jongket ...jeles sy yg x dapat nak join ... takut rosak mainan tu nanti...huhuhu


Lihat lah wajah ku yg sdg bersedih ni ... monyok je ...apasal lah agak nye kan ... Gaduh dgn BM ke ???? Semesti nye tidak ...... ada sbb laen yg lebih menyayat hati sanubari ku....huhuhuhu....
Sebab nye adalah kerana .....

Selipar ku terputus.... hahahahaha.... cam bebudak je kan ....tp sy sedih lah....kenapa lak???
suka hati sy lah...dah lah susah nak jalan... BM, Zara , Akerk , ceera & bebudak ketawa kan sy....hu hu hu.......

Masa sy sdg belek2 selipar tersyg yg terputus ..tetiba ada sorang budak pompuan datang kat sy... lepas tu tetiba jer dia melolong2 histeria ... tergamam sy sekejap ..
Aaiiiee ??? ...kat sini pun ada org histeria tengok sy ... belum lg sy jd bintang filem atau artis ... Tok ti atau mawi pun belum tentu boleh wat org camne tau..... aura sy lah tu beb.... hahahahaha... mana boleh challenge......

Nak tengok sape awek tu ?????.... sy ada amek gambo.... scroll lah bawah sikit...


Tu dia awek yg histeria tu.... hahahaha... budak kecik jo.. Dia datang kat sy sbb dia ingatkan sy ni ayah dia . Ayah dia pakai baju same color dgn sy ...mase tu ayah dia gi basuh tgn ...so dia yg nak manja2 dgn ayah terperanjat sesangat bila tengok sy yg lebih hensem dr ayah dia ... lalu melolong2 histeria lah dia ... nak cover rase malu dia tu.....

Kebetulan laks ....( flash back ni )... mase sy sekolah menengah dulu sy & gang2 selalu gak pegi jamming ...berangan jd rock star lah masa tu ....salah satu dr group jamming sy dinamakan ........ ya betul.....Selipar Putus.....

Perasan mcm bagus je mase tu... entah berapa banyak lagu band2 local & mat salleh yg telah kami 'gubah' semula & jahanamkan....... termasuk lah jugak peralatan musik kat studio tu

Ok lah tu .... same dgn tajuk cite hari ni ... ada kesinambungan tu... heheheheheehe..

11 comments:

Ceera said...

hahahaha. lawak giler budak tu histeria.. sonok gelakkan abanglang.. hahaha

Sue@MamaMaryam said...

keh keh keh nica ke???

vagg. said...

hahahahahahaha nk pengsan ok gelakkk. sabo jekkk. sipar putus.. muka sedih.. budak kecik histeriaaaa... band sipar putus plakk.. arghhh.. ahaha saket perut gua!

Casper a.k.a wifee en.atan said...

adeiii naya budak tu yer..sekali dia tgk apa sal la ayah dia besor sgt niii..ekekekekekeke adoii mengekek saya gelak ni masa baca...

B..alang said...

ceera.. nnt alang gelak kan ko ....

sue ...bukan nica lah ..budak laen ...mak pak dia bawa makan kat kfc pd..

vagg... kelakarlah bila budak tu melolong2 terlari2 dlm kehefsi tu ....histeria bagai..

casper... sy pun masih ketawa tergolek2 lah ni....

linn said...

hehe pandai adik tu kaber line yea. lawak betul lah.

B..alang said...

linn .... gambo dia tu payah nak amek ...dia gerak2... lari2 bila nampak sy.. sy amek sembunyi2...... satu kehefsi jeling2 kat sy...takut dia histeria balik ...kekekekeek..

wanie said...

hehehe...kesian budak tu histeria tgk b.alang

raezar said...

chet.. ingat awek mane lak nak sesah abg.... huh

atty's said...

wakakkaka..b.lang.oooi..kelakor gilos..budak tu hesteria nengok b.lang ha..hehehehehe..tak abis golak lagi nie..

B..alang said...

wanie ... sy pun kesian tp wat camne ...dia yg dok mai kat cek..

raezar... klu awek abg mintak no HP tuk kasi kat ko.. atau kasi no. hp ko ...boleh ???

atty's... den pun masih golak2 bila ingatkan ... tp mase tu seriau gak jap...